Η λύση για τα «κόκκινα» δάνεια περνά από τους ελεύθερους επαγγελματίες

Στα συμπεράσματα του διήμερου συνεδρίου για το μείζον θέμα των «Κόκκινων Δανείων» αναφέρθηκε μιλώντας στον Αθήνα 984 και την εκπομπή Breakfast, με τους Γιάννη Λαυράνο και Έλενα Μπρέγιαννη, η δικηγόρος και συντονίστρια του συνεδρίου κα Κατερίνα Φραγκάκη.

«Φαίνεται ότι ως το 2019 δεν υπάρχει λύση για τα κόκκινα δάνεια, τα οποία θα πρέπει να έχουν μειωθεί κατά 40 δις και ενώ θα έπρεπε να μειώνονται τα βλέπουμε να αυξάνονται», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η κα Φραγκάκη επεσήμανε ότι «αν μπορούσαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες να ενταχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό και όχι μόνο στη ρύθμιση των 120 δόσεων, πάρα πολύ μεγάλη μερίδα των κόκκινων δανείων θα μπορούσε να βρει λύση.

Όπως τόνισε, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και των άλλων πολιτικών κομμάτων, όπως και φορείς της αγοράς τάχθηκαν υπέρ της ένταξης των ελεύθερων επαγγελματιών στο μηχανισμό. «Μόνο τις τράπεζες είδα αρνητικές σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Πρέπει να υπάρξει μία εθνική πολιτική για να λυθεί το θέμα των κόκκινων δανείων εξαρχής και ίσως και με πιο σωστό τρόπο», κατέληξε η κα Φραγκάκη.

Newsroom Αθήνα 9.84 για το άρθρο πατήστε εδώ : https://www.athina984.gr/2017/05/09/i-lysi-gia-ta-kokkina-dania-perna-apo-tous-eleftherous-epangelmaties-2/